Zoeken
  • Jacqueline Slenders

Ensemble Nous Pouvons

Het mooiste nieuws dat we meekregen tijdens ons bezoek aan Bénin en het centrum in oktober 2019 was de oprichting van Ensemble Nous Pouvons (ENP). 32 Beninese vrienden, inwoners uit de regio rond het opvangcentrum, hebben ‘Ensemble Nous Pouvons’ opgericht wat ‘Samen kunnen we het’ betekent. Een lang verwachtte wens van ons gaat hiermee in vervulling. Deze mensen - veel zijn werkzaam in het onderwijs of ambtenarij- zien in dat het hun mensen zijn die worden opgevangen en als de overheid in Bénin niets doet dan kan de bevolking zelf toch wel iets doen. Toegegeven de meeste zijn kennissen van Raoul, onze directeur en anderen hebben een familielid in ons centrum of in ons centrum gehad maar wij zijn erg blij mee met deze belangrijke stap om het opvangcentrum ‘DE TUIN VAN TOYO’ weer een beetje meer een Béninese aangelegenheid te maken.

Aan het eind van de week van ons verblijf waren er al 35 leden. Ze dragen ieder 1000 CFA francs per maand bij dat is € 1,50. Dat is voor velen meer dan 1% van het netto maandinkomen en hun bijdrage is in verhouding dus hoog ten opzichte van onze Nederlandse tientjesleden (waar wij natuurlijk niet minder blij mee zijn).


De burgemeester van Toviklen is een lid en promotor van Ensemble Nous Pouvons.( in het groene pak) Links Raoul en rechts de penningmeester van ENP


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven